26 Eylül 2014 Cuma

Umutsuz - Colleen Hoover / Kitap Yorumu


    Lise son sınıf öğrencisi olan Sky çapkınlığı kendi şanıyla yarışan Dean Holder'la tanışır. İlk karşılaştıkları andan itibaren Holder onu hem korkutur hem de cezbeder. Ona dair bir şeyler, Sky'ın derinlere gömmek için çok uğraştığı sıkıntılı geçmişine ait anılarını ateşler. Sky ondan uzak durmaya kararlı olsa da Holder'ın kararlı tutumu ve esrarengiz gülümsemesi savunmasını yerle bir edip aralarındaki

bağın güçlenmesini sağlar. Ama gizemli Holder'ın sakladığı sırlar vardır, bu sırlar ortaya çıkar çıkmaz Sky sonsuza kadar değişir ve güven duygusu gerçekler karşısında yenilgiye uğrar.

   Sky ve Holder ancak çıplak gerçeklerle cesurca yüzleşerek yaralarını iyileştirebilecek ve sınır tanımadan yaşayıp birbirlerini sevebileceklerdir.

   Umutsuz nefesinizi kesecek, merakınızı uyandıracak size ilk aşkınızı hatırlatacak bir roman.



Sayfa Sayısı: 429
Orijinal Adı: Hopeless
Yayınevi: Epsilon




Kapak arkası yazısındaki gibi klasik bir aşk kitabı değil. Başlarında öyle olduğunu düşünmüştüm ama kitap ilerleyip özellikle sonlara doğru her şey netliğe kavuşunca ağzım kocaman bir O şeklinde açıldı.  Kitapta bir çok şeyin açıklaması var ve hopeless kelimesinin anlamının öyle bir şey olduğunu öğrendiğimde şaşırdım açıkçası. Kitabın geneline baktığımızda karşılaştığım olayları hesaba katarsam bu isim mevzusu pek şaşırılacak bir olay olmuyor aslında :P

İşin garibi de kitabın ilk yarısının gayet eğlenceli geçip diğer yarısında dram yüklü olması. Sanki iki farklı kitap okuyormuşum gibiydi.  Ayrıca Epsilonu buradan orijinal kapak basma ve büyük punto kullanma faaliyetlerinden ötürü tebrik ediyorum :P Kitabı okurken gözüm daha az yorulmuş oldu sayelerinde.

Umutsuz kesinlikle bir çırpıda bitecek bir kitap ve sakın arka kapağında yazılanlara aldırmayın. Yazılanlar kitabın yalnızca yarısı olabilir. Yazar o kadar etkileyici cümleler kuruyor ki sanki Sky'ın tüm o yaşadığı duyguları sizde yaşıyorsunuz ve bir an kitap karakteri olduğu tümüyle aklınızdan çıkıyor.

Özellikle Sky'ın bu kadar güçlü olması karakterlerde olmasını istediğim özelliklerden biriydi. Kitabın etkisinden çıkabilmek biraz uzun sürüyor, küçük bir uyarı olsun bu da :))






Umutsuz kitabındaki bir çok olay Yeni Bir Umut kitabında Holder'ın ağzından anlatılıyormuş. Eğer bu kitabın etkisinden kurtulabilirsem diğer kitabı almak istiyorum :))


5/5

***

Birkaç ufak alıntı..


"-Kafeterya. Ne olursa olsun uzak dur, ama hava kötüyse, içeri girdiğinde ne yaptığını biliyormuşsun gibi davran. Korkunun kokusunu alabilirler." (S.23)


"'Ya Vejetaryensem?' diye sordum salatadaki tavuk göğsüne bakarak.
'Etrafındakiler yersin.' diye karşılık verdi. Çatalımı kapıp tavuk göğsümden aldığım parçayı ağzıma götürdüm. 'Şanslısın, çünkü değilim.'" (S.28)


"'Peki ben hak etmiyor muydum?' Bu kez gözlerini bana dikti. 'Hayır,' dedi kesin bir tavırla ve tekrar yola döndü. 'Sen kelimeleri hak etmiyorsun, Sky. Sen harekete geçmeyi hak ediyorsun.'" (S.202)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra gözükecektir :))

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...