27 Nisan 2014 Pazar

Meleğin Düşüşü - Suzan Ee / Kitap Yorumu


Original Adı: Angelfall
Sayfa Sayısı: 310
Yayınevi: DEX

Arka kapak:

     Kıyamet melekleri yeryüzüne inip tüm dünyayı yakıp yıktığından bu yana altı hafta geçti. Gündüzleri sokak çeteleri hüküm sürüyor, geceleri korkunun ta kendisi. 
     Bir gün savaşçı melekler küçük bir kızı kaçırdılar, tekerlekli sandalyeye mahkum, aç biilaç halde, ufacık bir kızı. Kızın ablası, Penryn, kardeşini kurtarmak için elinden geleni ardına koymayacak. Buna, aslında düşmanı olan bir melekle bir anlaşma yapmak dahil olsa bile.
     Raff e, kanatları kesilmiş, gücünü yitirmiş bir melek. Binlerce yıl savaştıktan sonra şimdi hayatı, gencecik bir kızın ellerinde. Penryn ve Raff e, korkunun ve tuhaf yaratıkların hüküm sürdüğü bir dünyada bir başlarınalar, hayatta kalmak için de birbirlerine ihtiyaçları var. 
     Her şeye rağmen sağ kalıp düşman meleklerin inine gitmeliler. Penryn burada kardeşini bulmayı umut ediyor. Raffe ise binlerce yıllık düşmanlarına karşı tek başına savaşıp kanatlarını ve eski gücünü yeniden kazanmayı.


***

     Arkadaşlarım D&R dan alışveriş yapmak istediler ve küçük bir miktar açık çıktığı için ücretsiz kargoyla gelmeyecekti kitaplar. Bende arkadaşlarıma yardımcı olayım diye -yoksa kitap almak gibi bir niyetim yoktu :P- bu kitabı attım sepete. Alırken herhangi bir yoruma bakmamıştım ama genel olarak DEX kitapları insanları tatmin ettiği için içim rahattı.

     Kitabımızın ana cümlesi  "Kanatsız bir melek ne işe yarar?". Raffe düşmüş -düşürülmüş- bir melek ve Penryn ile yolları bir şekilde kesişir ve her ikisininde ulaşmak istedikleri bir hedefi vardır. Biri kardeşini kurtarmayı diğeri de kanatlarını geri kazanmayı istiyor.

Peki Penryn kardeşini kurtarabiliyor mu? ya da Raffe kanalarını geri kazanabiliyor mu? Bence tahmin yürütmeyin ve kitabı alıp okuyun.:)) Çünkü hain yazar 2. kitabı merak etmemiz için elinden geleni yapmış ve araya türlü aksilikler koymuş. Tabii hepsi kitabın tuzu biberi olmuş ayrı mesele.

     Kitabı vize haftalarımda okuduğum için midir bilemiyorum ama ben akıcı ve sıkmayan kitaplar kategorisine koyuyorum kendisini. Yazarın dili ve betimlemeleri, karakterlerini anlatış biçimi gayet güzeldi.


İlk çalışma kitabın son sahnelerinden birine çok uyuyor.


Kitabın orijinal kapağı. 



KIYAMET SONRASI



Veee 2. kitap Mart ayında çıktı ve raflarda yerini aldı. Ne yazık ki önceliklerime yer verip bu kitabı daha sonra alacağım. Umarım bunu yaptığım için pişman olmam.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz onaylandıktan sonra gözükecektir :))

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...